Η διαδικασία για την αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως έχει απλοποιηθεί σημαντικά, αφού πλέον γίνεται είτε ηλεκτρονικά, είτε σε ΚΕΠ χωρίς επιπλέον διαδικασίες θεώρησης κλπ.


Προϋπόθεση των παραπάνω για την απολαβή της αποζημίωσης είναι ο ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ να έχει κλείσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία απολαβή αποζημίωσης γυαλιών. Τα έμμεσα μέλη (τέκνα) δικαιούνται κάθε 2 χρόνια την επιστροφή των 100€ εφόσον είναι έως 12 ετών.


Πώς θα λάβετε την αποζημίωση;


1. Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν πιστοποιημένο οφθαλμίατρο του ΕΟΠΥΥ* ο οποίος αφού σας εξετάσει θα σας συνταγογραφήσει τα απαιτούμενα γυαλιά. Για το Ηράκλειο οι συμβεβλημένοι ιατροί είναι οι παρακάτω: 

Πανάγου Πανάγος

Λεωφόρος Καλοκαιρινού 261

Τ 2810342564

Google maps https://goo.gl/maps/f1zj8LqrtZYrKdBq8


Κουτάντος Ιωάννης

Λεωφόρος Καλοκαιρινού 110

Τ 2810289149

Google maps https://goo.gl/maps/F38bo3G8TBPpKKYg8


Κεφηρίδης Μιχάηλ

Κουρμούλιδων 22

Τ 2810289844

Google maps https://goo.gl/maps/KHkwgdZhc9ZQTCZN7


*Όλοι οι οφθαλμίατροι μπορούν να συνταγογραφήσουν γυαλιά για την επιστροφή της αποζημίωσης με την διαφορά ότι ο ασφαλισμένος πληρώνει ολόκληρο το κόστος της εξέτασης.


2. Στη συνέχεια έχετε ένα μήνα περιθώριο να επισκευτείτε τον οπτικό σας και να πληρώσετε το κόστος των γυαλιών ώστε να κοπεί η απόδειξη και η βεβαίωση που θα χρειαστείτε στην κατάθεση των δικαιολογητικών. Η κατάθεση των δικαιολογητικών δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο και μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά, είτε σε κάποιο ΚΕΠ.


3. Οδηγίες για την κατάθεση των δικαιολογητικών δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password