Εφαρμογή φακών επαφής και COVID-19

person Posted By: Αντωνακάκης Κωνσταντίνος list In: Φακοί επαφής On: comment Comment: 0 favorite Hit: 3131

Ελαχιστοποιήστε τη μετάδοση με 4 απλές κινήσεις:

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι η χρήση των φακών επαφής θα πρέπει να αποφεύγεται από υγιή άτομα ή ότι οι χρήστες που φορούν φακούς επαφής διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό σε σύγκριση με εκείνους που φορούν γυαλιά οράσεως.

Παρ'όλα αυτά χρείαζονται μόνο λίγα λεπτά για τη σωστή φροντίδα των φακών επαφής:

 Το πλύσιμο των χεριών θα πρέπει να γίνεται πρίν από κάθε επαφή με τους φακούς επαφής ακόμη και αν χρησιμοποιείτε γάντια. Η απολύμανση περιλαμβάνει το καθάρισμα των χεριών με αλκοολούχο καθαριστικό χεριών ή με σαπούνι και νερό ή και με τους δύο τρόπους και να τα στεγνώνετε με πετσέτα χωρίς χνούδι.

 Η θήκη θα πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά μόνο με υγρό καθαρισμού φακών επαφής και να αφήνεται να στεγνώνει στον αέρα. Είναι σημαντικό να αντικαθιστάτε τη θήκη των φακών κάθε τρείς μήνες και να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο υγρό μετά από κάθε χρήση των φακών σας.

 Πάντοτε να φροντίζετε, να ξεπλένετε και να απολυμαίνετε τους φακούς σας κάθε φορά που τους αφαιρείτε, ξεκινώντας πάντα από τον ίδιο φακό ώστε να αποφεύγετε τη σύγχυση δεξιού και αριστερού. Μην αφήνετε σαπούνι, καλλυντικά ή άλλες ουσίες να έρθουν σε επαφή με τους φακούς σας.

 Μην χρησιμοποιείτε ποτέ νερό βρύσης για να καθαρίσετε τους φακούς σας ή τη θήκη των φακών. Ενδέχεται να περιέχει ακαθαρσίες που μπορούν να μολύνουν ή να προκαλέσουν βλάβη στους φακούς σας και να οδηγήσουν σε μόλυνση ή τραυματισμό. Χρησιμοποιείτε πάντα  φρέσκο διάλυμα απολύμανσης και συντήρησης φακών επαφής.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password